Safiye Soyman, ana kusuşu Harun Akaröz'ü Erdek'e gönderdi.

Safiye Soyman, ana kusuşu Harun Akaröz

MS Hastası olan genç adam, bir haftalık geldiği Erdek'te oksijen zenginliği nedeni tatilini süresiz kıldı.

Erdek’in oksijen turizmi merhum Vehbi Koç’tan sonra ünlü sanatçı Safiye Soyman tarafından da keşfedildi.

Rivayetlere göre, yıllar önce yapılan oksijen ölçümleri sonrası Almanların Cuğra boğazına kemik hastalıkları hastanesi yapmak istedikleri bilinmekteydi.

Aradan yıllar geçti ve bir gün Merhum İş adamı Vehbi Koç, keşfettiği bu farklılığı, Temmuz aylarında Pınar Otel’e gelerek, 20 günlük periyotlar halinde vefat edene dek sürdürdü.

Erdek’in zengin oksijen aromasını bu kez ünlü sanatçı Safiye Soyman’ın MS hastası oğlu Harun Akaröz keşfetti.

ODTÜ makine mühendisliği mezunu Harun Akaröz(37) 11 yıl önce yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulmak adına verdiği çaba, Erdek’te karşılık buldu.

Bir yakının tavsiyesi ile 1 haftalığına geldiği Erdek Dostlar motelde denize girip temiz havada şok duşlar alan Harun Akaröz son iki yıldır olumsuz seyreden rahatsızlığının, olumlu yönde seyretmesi ile Erdek tatilini süresize çevirdi.

Fanatik bir Galatasaraylı olan Harun Akaröz, Erdek Dostlar Motel’de gördüğü dostluk, ortam ve atmosfer karşısında 45 günde gözle görülebilir iyileşme kaydetti.

Sık aralıklarla oğlu Harun Akaröz ile telefon konferansı kuran ünlü sanatçı Safiye Soyman, Geçmişte kendisinin de zaman zaman konuk olduğu Erdek doğasının oğlu için iyi bir yaşam partneri oluşturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin de en kısa zamanda Erdek’e gelmeyi düşündüğünü söyledi.

Sık sık telefon konferansı ile görüştüğü Annesi Safiye Soyman’a tebessümler gönderen Harun Akaröz özlemlerini gidermek istediğini belirtirken, motel sakinleri de bu konferanslardan fırsat Safiye Soyman ile sohbet olanağı buluyor.

Ünlü Sanatçı Safiye Soyman, kendisine sevgi gönderen hayranlarına, yakın tarihte Erdek’e gelme sözü vererek sevinçlerine ortak oluyor.

Sanatçı Safiye Soyman önceki yıl MS hastası olan oğlu Harun Akaröz`ün ismi verilen Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Rehabilitasyon Merkezi`nin yeni hizmet binasının açılışına katılmış ve aynı akşam onura bir konser vermişti.

 

 

 



serdar sarikaya
25.08.2014 19:44:27
Harun sen başkasın kardeşim benim.

  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false